Sektion: Filmen > Handling

Filmens Handling

Ombord på Martha, er det vigtigt at alle har det godt, at maden er i orden, og at tempoet ikke er for stresset.

Og så er det naturligvis også vigtigt, at man har rene hænder, specielt gælder det fyrbøderen Alexander, når han går til bords.  Det kontrolleres meget strengt af hovmesteren Watson

Det drejer sig altså først og fremmest om at have det godt, og på skibsdrengen Halfdans  17 års fødselsdag skal alle have det ekstra godt.
Halfdan er ikke videre populær, han er meget klodset, og meget dum, og han er mester i at sige og gøre de forkerte ting på de forkerte tidspunkter, men fejres det skal han. Han skal også have en gave og da de øvrige besætningsmedlemmer erfarer at han endnu har haft en pige løser det efter en del diskussion, helt naturligt deres gaveproblem, ”Damen” Helena  bliver købt og overrakt fødselaren ved en pragtfuld fest hvor der danses, synges og drikkes til den lyse morgen.
Men han får ikke megen fornøjelse ud af dette arrangement, fordi han er gået under bordet.

Mens alt dette sker langt fra Danmark udspilles der et drama i København skibsreder O. P. Andersen  kommer 20 minutter før på kontoret end han plejer. En stor oliekontrakt er ved at glide ham af hænde.

Hans ærkefjende den Norske skibsreder Tore Amundsen  har også givet tilbud til Shahen i Abbeden. O. P. beordre sin sekretær Frk Bruun  til at kontakte hans datter Lone i Rom, og beordre hende til omgående at møde ham i Athen, O. P. er rasende over hendes optræden i et skandaleblad.

Da besætningen vender tilbage til Martha i løftet stemning er katastrofen sket. O. P. hans datter og hans sekretær er ankomme, og han meddeler dem at han agter at tilbringe de næste 4 dage ombord på Martha, det skaber totalt panik bland besætningen.

Martha er en gammel kulfyret skude eller som Kaptajn Nielsen  sige helt uden komfort, men det er OK for O. P.

Nu begynder der at ske ubehagelige ting for besætningen. O. P. vil inspicerer skibet fra for til agter han er ryster over skibets forfatning, råd og rust, manglende gelænder og trappetrin, filtrede bunker af tovværk, lappede presenninger, og tomme ølflasker flyder over hele skibet.
Dette passer ikke helt med skibets reglement.
Dette medvirker at Kaptajn Nielsen bliver fyret på grund af dovenskab og uduelighed. O. P. opdager at radiotelegrafisten Marius Knudsen  er ordblind så han flygter med i maskinrummet til Maskinmester Brovst dernæst bliver 1. Styrmand  bedt om at udregne deres position og resultatet bliver at de befinder sig midt i Peterskirken i Rom, så han får også sparket. O. P. vil helst fyre hele besætningen og sende Martha direkte til ophugning, men han har brug for hende for at komme først i kapløbet om den fede oliekontrakt.

Det bliver Marthas redning.
Amundsens skib ”Harald” er en helt ny hurtiggående damper, O. P. ser ingen anden udvej end igen at ansætte det fyrede mandskab.

Det lykkedes selvfølgelig at lure Nordmanden det viser sig at Helena uden besætningens viden har sneget sig ombord, og nu får Watson hende til at udfører en æggende strip tease på broen senere afsynges en Norske nationalmelodi alt imens styrmanden, Lone og Knud Hansen  entre ”Harald” og stjæler en ”Lokumspumpe” til maskinen på Martha.

Efter den vellykkede aktion sejler de gennem ”Strædet” en meget vanskelig passage.
Opvisningen og dristigheden bevirker at Marthas tapre besætning haler oliekontrakten hjem til O. P. der her til sidst er faldet for hendes helt specielle charme og ikke mere taler om ophugning.

 

Copyright Logen S/S Martha Helsingør